Werkwijze

Gea Schabbink

Over mijzelf

Ik ben Gea Schabbink, geboren in het Twentse Borne. Ik studeerde aan het Cibap in Zwolle en de kunstacademie in Kampen.
Na een aantal jaren in de lithografische- en reclamewereld gewerkt te hebben werd ik opgeleid tot keramist bij het SBB in Gouda.

Bij het maken van urnen en nagedachtenisvormen, die ik urnen met liefde noem, laat ik me graag inspireren door de natuur. Bloemen, bomen, bladeren, dieren, ze vormen het uitgangspunt voor veel van mijn ontwerpen.
Vaak zijn het duidelijk herkenbare vormen, maar ik geef er vervolgens wel m’n eigen draai aan. Op de pagina’s binnen deze site staan vele verschillende voorbeelden van mijn urnen en urntjes.

Het zijn stuk voor stuk handgemaakte unieke exemplaren; van iedere urn is er maar één. Bij een urn die in opdracht wordt gemaakt zijn het de verhalen en herinneringen van de nabestaanden die het uitgangspunt vormen voor het ontwerp. Ik zoek dan ook samen met de nabestaanden naar een passende vorm. Een urn met liefde gemaakt als eerbetoon en blijvende herinnering aan de dierbare overledene. Klei is voor mij het perfecte materiaal om mee te werken. Het is elke keer weer bijzonder om vanuit een vormloze homp klei iets nieuws te maken. Daarnaast is klei duurzaam en heeft een warme organische uitstraling, ook als je voor een strakke vorm kiest. Het ambachtelijke proces van bedenken, voorbereiden, kneden, vormen, glazuren, stoken enz. maakt handgemaakt keramiek uniek. Je ziet dat er met zorg en aandacht aan gewerkt is.

Collage

Urnen met liefde: voor een blijvend symbool van liefde en verbondenheid.